استانبول بخاطر موقعیت جغرافیایی خفنی که داره فرصت های خیلی خوبی رو در اختیار عکاس ها قرار میده. توی هر محله از استانبول، چه مدرن و چه قدیمی، چیز های زیادی برای عکس گرفتن برای عکاس های آماتور و حرفه ای وجود داره.
توی این شهر، شرکت هایی هستند که دوره های عکاسی رو ارائه میدن که معمولا در سلطان احمد، فنر بالات یا خیابان استقلال قرار دارند.
با ما همراه باشید تا چند تا از بهترین لوکیشن های عکاسی در استانبول رو بررسی و معرفی کنیم.
بهترین لوکیشن های عکاسی در استانبول
1. محله بیوگلو و خیابان استقلال
بیوگلو محله ایه که توی سال های امپراطوری عثمانی برجسته تر شد و بیشتر به چشم اومد. این محله به دلیل هجوم شرقی ها (اروپایی هایی که توی شرق تجارت میکردند) و غیرمسلمان های عثمانی، در قرن نوزدهم تبدیل به مشهورترین محله شهر شد. خیابان استقلال بین خارجی ها به Grand Rue De Pera معروف بود و به نگین درخشان شهر تبدیل شده بود.
اروپایی ها سفر های خودشون رو با orient express یا همون قطار سریع السیر معروف از پاریس شروع میکنند و در استانبول به پایان میرسونند و بیشتر زمانی که توی استانبول هستند رو توی محله بیوگلو اقامت میکنند.
استانبول بعد از این که در قرن پانزدهم به شهر عثمانی تبدیل شد، خیلی بیشتر مورد توجه اروپایی ها قرار گرفت ولی با این وجود باز هم در قرن نوزدهم زیبایی های این شهر رو کشف کردند. این طبیعیه که معماری این منطقه به دلیل علاقه اروپایی ها خیلی تحت تاثیر معماری غربی قرار گرفته باشه. به طوری که بیوگلو بخاطر نوع معماری که داره مارو یاد پراگ و پاریس میندازه.

خیابان استقلال، خیابان مسروتیه، برج گالاتا و میدان گالاتا بهترین نقاط این شهر برای عکاسی هستند. جا های خفن و مخفی زیادی هم توی کوچه پس کوچه های این محله هست که قبلا زیاد بهشون توجه نمیشده.Tarlabasi ، Cihangir Tophane ، Karakoy و Cukurcuma جا هایی هستند که ارزش بازدید رو دارند.
2. برج گالاتا
در طول امپراطوری بیزانس در استانبول، پارچه ها و غذاهای با ارزشی که از جاده ابریشم وارد میشد، توی بندر قسطنطنیه جمع آوری میشد. وظیفهی صادرات این مواد بر عهده ایتالیایی ها (جنوایی ها و ونیزی ها) بوده است. ایتالیایی ها کاتولیک بودند ولی مشکلی با زندگی کردن در قسطنطنیه، مرکز مسیحیان ارتدوکس، نداشتند. دلیل این سازگاری سود بسیار زیادی بود که از این تجارت ها و صادرات میبردند.
پس از فتح استانبول توسط امپراطوری عثمانی، سیستم تجاری که قرن ها پیش تشکیل شده بود نه تنها لغو نشد، بلکه توسط محمد فاتح امتیازات بیشتری هم در اختیارشون قرار گرفت.جنوایی ها در تجارت حرفی برای گفتن و نقش بیشتری نسبت به ونیزی ها داشتند. این به اونها این امکان رو میداد تا سرزمین ها و نفوذ بیشتری در استانبول داشته باشند.

بنابراین اونها سازه هایی مثل برج گالاتا و قلعه یوروس رو توی این شهر ساختند.
این برج الان تبدیل به موزه شده. بالاترین طبقه اون یک منظره خیلی جذاب داره و میشه از اون بالا استانبول رو زیر پا دید و لذت برد.
3. کلیسای سنت آنتونی پادوآ
کلیسای سنت آنتونی پادوآ در خیابان استقلال، بین دبیرستان گالاتاسرای و میدان تونل قرار داره. به محض وارد شدن به حیاط این کلیسا، احساس میکنید توی ونیز هستید چون همانطور ک گفتیم ونیزی ها نقش مهمی در دوره بیزانس در این منطقه ایفا میکرده اند و تاثیرشان همچنان قابل مشاهده است.
مسجد عرب در کاراکوی هم یکی دیگه از کلیساهای کاتولیک هست که توسط این بازرگانان ساخته شده ولی کلیسای پادوآ بیشتر مورد احترام قرار میگیره و قدمت اون رو به سال 1200 برمیگردانند.

حیاط کلیسا برای کسایی که میخواهند از شلوغی شهر و خیابان استقلال دور شوند مثل بهشت است. شما میتونید به سادگی در اینجا استراحت کنید و از پنجره های بالا که شما را یاد ونیز می اندازند، لذت ببرید.
فضای داخلی کلیسا خیلی اهمیت و قدمت اون رو نشان نمیدهد چون در قرن 20 بازسازی شد. ولی همچنان فضای داخلی چشمگیر و مجذوب کننده است.
خیابان استقلال بهترین مکان برای عکاسی خیابانی در استانبول است. قدم زدن در محبوب ترین خیابان برای پیاده روی به شما این امکان را میدهد تا بهترین منطقه ها رو برای عکاسی پیدا کنید.
4. محله های فنر و بلات
فنر و بلات در سال های اخیر گردشگران بیشتری رو نسبت به گذشته جذب کرده است. این محله ها با پنجره ها و ساختمان های تاریخی، برای دریافت اطلاعات از امپراطوری عثمانی بسیار مناسب هستند. در این مکان به خوبی میشه زندگیدر دوران عثمانی که مسیحیان و مسلمان ها و یهودی ها در کنار هم زندگی میکردند رو احساس کرد.


5. کالج ارتدکس یونانی فانار
جالب ترین چیزی که در فنر میشه دید کالج ارتدوکس یونانی است. این ساختار در قرن نوزدهم ساخته شده است و از آجر های قرمز استفاده شده که این بنا رو برجسته تر میکنه.

6. خانه های بالات
ویتی در خیابان های فرعی بالات قدم میزنید خانه هایی که با رنگ های پاستلی رنگ آمیزی شده اند و همچینن سنگ فرش ها رو میبینید که نشان دهنده سبک زندگی ساکنان ترک و یونانی است که البته مناظر شگفت انگیزی رو برای عکاسان فراهم میکنند.

خانه های رنگارنگ محله بالات هم مثل خانه های فنر مشهور است. این خانه های زیبا را می توانید در خیابان Merdivenli Yokus و نزدیک به کنیسه آهریدا پیدا کنید.
7. پارک ییلدیز
پارک ییلدیز یک نقطه آروم در یک شهر پر سر و صدا مثل استانبول است. این پارک در قسمت اروپایی شهر در خیابان سیراگان که بین بشیکتاش و اورتاکوی قرار دارد، واقع شده. مساحت این پارک 46 هکتار است و یکی از مکان های ایده آل استانبول برای دور شدن از نگرانی های روزمره و زندگی شلوغ شهری است.
پارک ییلدیز شامل انواع درخت ها و چند حوضچه است که باعث میشوند از طبیعت لذت ببرید و به طور موقا از جنگل بتنی استانبول دور باشید.

کاخ ییلدیز هم که در اواخر امپراطوری عثمانی ساخته شده است، درون این پارک واقع شده است. این کاخ همچنین شامل Mabeyn Pavillion ، Sale Pavillion و Malta Pavillion در داخل است و قسمت بیرونی آن فرصت خوبی را برای عکاسان ارائه می دهد. اما عکس گرفتن از نمای داخلی ممنوع است.
8. پارک فنرباغچه
پارک فنرباغچه در کادیکوی قرار دارد. این پارک به صورت یک جزیره می باشد که به وسیله یک پل به ساحل وصل شده است و به راحتی قابل دسترسی است.
پارک فنرباغچه به لطف گلها و درختانش مکانی آرام است. در داخل پارک چند غرفه غذا و یک کافه نوستالژیک به نام Cafe Romantika وجود دارد. همچنین انواع و اقسام گربه ها در این پارک زندگی میکنند که شما میتونید با غذا دادن به اونها به آرامش برسید.

پارک فنرباغچه مکانی عالی برای عکاسی از علف های سبز ، گل ها و لاله های اون در فصل بهار است. علاوه بر این ، تعداد زیادی اشیاء وجود داره که می تونید به عنوان دکوراسیون هنگام عکاسی از اونها استفاده کنید. پارک فنرباغچه همچنین بهترین عکس ها رو در استانبول برای عکس های عروسی ارائه می دهد.
9. پارک گلخانه استانبول
با دنبال کردن خط تراموا از سلطان احمد به راحتی میشه به پارک گلخانه رسید. وقتی وارد دروازه گلخانه میشوید جاده به دو قسمت تقسیم میشود. جاده سمت چپ مستقیم به پارک گلخانه میرسد ولی جاده سمت راست ما رو به سمت موزه های باستان شناسی استانبول و کاخ توپکاپی میبرد.
دلیل نامگذاری این پارک به پارک گلخانه وجود گل های رز زیاد در اونجاست. نام دیگر پارک ، پارک سرایبورنو است.

بهترین زمان برای بازدید از این پارک پایان ماه مارس و آغاز آوریل است که جشنواره لاله ها در استانبول برگزار میشود. در این تاریخها ، پارک بزرگ میدان سلطان احمد ، باغهای کاخ توپکاپی و پارک گلخانه پر از لاله های رنگارنگ است که منظره های زیبایی را برای عکاسی به وجود می آورند.
10. میدان اورتاکوی
محله اورتاکوی به خاطر میدان و مسجد اورتاکوی معروف است و همچنین یکی از زیباترین محله های استانبول است.وقتی به غیرقابل توصیف ترین مکان های استانبول فکر می کنید ، مسجد اورتاکوی به ذهن همه می رسد.
یکی از بهترین چیزها در مورد محله اورتاکوی این است که به شما این قابلیت را میدهد که چیزهای مختلف را تجربه کنید.
اورتاکوی نه تنها منظره ای باشکوه دارد ، بلکه رستوران های زیادی را برای لذت بردن از غذا در حالی که از فضای زیبای آن لذت می برید ، ارائه می دهد و همچنین یکی از بهترین نقاط برای شروع پیاده روی است. پیاده روی از اورتاکوی به آرناووتکوی و بیبکت که به قلعه روملی ختم می شود بسیار دل انگیز است.

شما میتونید برای صرف یک صبحانه یا ناهار خوب از اورتاکوی دیدن کنید. پس از گذراندن اوقات خوب در کافه های این محله ، می تونید عکس های زیادی بگیرید و از زیباترین مسجد دوران عثمانی دیدن کنید که دارای آثار باروک و عناصر نئوکلاسیک قرن نوزدهم است.
خانواده بالیان ، که دارای اعضای معماران معروف عثمانی در زمان خود بودند ، مسجد اورتاکوی را ساختند. همین خانواده قصر بیلربی و کاخ دولما باغچه را نیز ساختند. معمار سنان معماری است که بیشترین نقش را در معماری استانبول داشته است. نیکوگوس و گارابت بالیان میمار سینان را از نظر تعداد آثاری که خلق کرده اند دنبال کردند.
11. تپه پیر لوتی
همانطور که قبلاً اشاره شد ، زیبایی استانبول در دوران عثمانی توجه بسیاری از اروپایی ها را به خود جلب کرد. اروپایی ها که با اهداف تجاری یا رسمی به استانبول آمده بودند ، خانه هایی در بسفر ، بیوگلو یا شبه جزیره تاریخی خریداری کرده و در استانبول مستقر شدند. یکی از افرادی که جذب زیبایی استانبول شد ، شاعر و نویسنده مشهور پیر لوتی بود.
شاعر به شدت از مناظر زیبای استانبول الهام گرفته و بهترین آثار خود را در این شهر خلق کرده است. وقتی آثار خود را روی کاغذ می آورد ، به تپه ای رسید که امروزه به تپه پیر لوتی معروف است. شاعر همیشه از استانبول بسیار تعریف می کرد و زمان زیادی را در این تپه می گذراند ، به طوری که ، تپه به نام او نامگذاری شد.

این تپه هنوز هم یکی از بهترین طلوع های آفتاب استانبول را دارد و مکانی بسیار باشکوه است. به شما توصیه میکنیم که در این تپه چای بنوشید و عکس های زیادی بگیرید و از آن لذت ببرید تپه با تله کابین قابل دسترسی است.
12. تپه کاملیکا
تپه کاملیکا در سمت آسیایی استانبول ، در منطقه اوسکودار واقع شده و به دو تپه کوچک (228 متر) و تپه بزرگ (262 متر) تقسیم شده است.
این تپه به دلیل موقعیت مکانی فوق العاده ، یکی از بهترین نقاط عکاسی در استانبول است. بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی شهرت این تپه رو می دونند و این تپه را برای بازدید از استانبول در لیست خود قرار می دهند.
یکی از مواردی که گردشگران خارجی را به خود جذب می کند این است که استانبول دو قاره را به هم وصل می کند.

با این حال ، بیشتر جاذبه های تاریخی استانبول در سمت اروپایی واقع شده است. بسیاری از گردشگرانی که قصد دیدن آثار تاریخی شبه جزیره و بیوگلو رو دارند ، از داشتن خاطرات در سمت آسیا غافل نمی شوند. بنابراین ، بسیاری از آنها به سمت آسیا می روند و از تپه کاملیکا دیدن می کنند.
این تپه یکی از بهترین مکان ها برای گرفتن عکس پانوراما در استانبول است.
شما هم اکنون در بهترین لوکیشن های عکاسی در استانبول هستید ، برای استفاده بیشتر از وبسایت استانبول آفر از مقالات سایت به عکاسی در استانبول و مطالب مرتبط یا دیگر دسته بندی ها مراجعه کنید.
منبع : https://istanbulclues.com/best-photography-spots-in-istanbul